Σχεδίαζε να αυτοκτονήσει ο δράστης του μακελειού στο Τέξας

Ο δράστης του μακελειού στο Τέξας, ο οποίος εισέβαλε σε Λύκειο της πόλης Σάντα Φε και σκότωσε δέκα συμμαθητές και καθηγητές του σκόπευε αρχικά να αυτοκτονήσει, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, όπως αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

«Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει» σχολίασε ο Άμποτ, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης του Τέξας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

Πήρε τα όπλα του πατέρα του

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ