Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τη θωράκιση της χρηματιστηριακής αγοράς

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αντικείμενο τη θωράκιση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, με αντικείμενο την περαιτέρω θεσμική θωράκιση της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς και τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση, μία ημέρα μετά τις ισχυρές απώλειες του χρηματοπιστωτικού δείκτη στο Χ.Α.

Καθησυχαστικός Τσακαλώτος

Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση στις τράπεζες και τόνισε ότι η πρόκληση μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) είναι «απολύτως διαχειρίσιμη». Πρόσθεσε δε, ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν όχι μόνο επιτύχει, αλλά και υπερβεί τους στόχους των ευρωπαϊκών αρχών για τον περιορισμό των προβληματικών δανείων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γκότσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε για τη χθεσινή εικόνα στο Χρηματιστήριο ότι «αυτήν τη στιγμή κάνουμε έλεγχο συναλλαγών, για να διαπιστώσουμε εάν τελικά υπήρξαν προβλήματα, όχι short-selling, γιατί αυτό επιτρέπεται, δεν απαγορεύεται, αλλά για να δούμε αν υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης μέσω τέτοιων κινήσεων». Προσέθεσε δε, πως «κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιου είδους έντονες διακυμάνσεις και είναι σημαντικές για την αγορά, εμείς κοιτάμε τις συναλλαγές, πόσο μάλλον τώρα, όταν είχαμε αυτή την εικόνα, τη χθεσινή».