Σ. Λιβανός: Η Ελλάδα έχει το δικό της μεταρρυθμιστικό σχέδιο

“Από αυτόν τον πρωθυπουργό κανείς δεν πρέπει να περιμένει τις καθιερωμένες παροχολογίες, είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει με σύστημα πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται αλλάζει το πολιτικό μας υπόδειγμα σε σχέση και με την παροχολογία και με τον λαϊκισμό” ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σε συνέντευξή του στο “Πρακτορείο 104.9”.

Τόνισε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού απόψε θα “είναι σημαντική για την επόμενη τετραετία”.

Με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κ. Λιβανός εκτίμησε ότι “μπαίνουμε σε μια διαφορετική λογική αντιμετώπισης της ΔΕΘ (δηλαδή) να τη βάλουμε πιο πολύ στη ζωή μας, στην πραγματικότητα της οικονομίας και να μην είναι, όπως τα προηγούμενα χρόνια, μια άνευρη και «ξερή» τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών. Μέχρι να πάρει και αυτή την σκυτάλη να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στο χώρο της ανάπτυξης και της οικονομίας”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι το ζήτημα σήμερα είναι “ανάπτυξη για όλους” το οποίο “έρχεται σε συνέχεια της «συμφωνίας αλήθειας» που έχει χτίσει ο πρωθυπουργός τα προηγούμενα χρόνια με τον ελληνικό λαό που είναι το βασικό σημείο αναφοράς μας”.

“Από εκεί και πέρα η μετρημένη προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός να παρουσιάζει στους εταίρους, όπως έκανε και στον ελληνικό λαό, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξει τη χώρα σε μια καινούργια κατεύθυνση, έχει αρχίσει και γίνεται κτήμα και των αγορών και των εταίρων μας στην ΕΕ και πέραν του Ατλαντικού και έρχονται οι θετικές δηλώσεις σε σχέση με το χρέος, την οικονομία μας και τις προοπτικές μας” πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι “και στη συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Ρος, και το κλίμα και οι δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου είναι πολύ θετικές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δήλωση της επόμενης προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της ακρόασής της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι “νομίζω πως «περνά» πολύ καλά η στρατηγική που εξελίσσει ο πρωθυπουργός. Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση γιατί δεν διεκδικούμε περισσότερο και δημόσια την μείωση των πλεονασμάτων. Νομίζω ότι η στρατηγική που ακολουθείται είναι πολύ καλύτερη. Δηλαδή εμείς να ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας για τις μεταρρυθμίσεις, να μιλάμε συνολικά για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και οι άλλοι να μας λένε αυτά που θέλαμε εμείς να πούμε”.

Ο κ. Λιβανός με αφορμή το βιβλίο “Η τελευταία μπλόφα” είπε ότι εκεί περιγράφεται πώς “η κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη αποφάσισε να εκβιάσει ολόκληρη την Ευρώπη και το Eurogroup για να διεκδικήσει τότε την διαγραφή του χρέους, αργότερα άλλα πράγματα και το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό”.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακριβώς την αντίθετη λογική στρατηγικής: Με το συνεκτικό σχέδιο το οποίο παρουσιάζει τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στις αγορές και στους εταίρους αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει το δικό της μεταρρυθμιστικό σχέδιο, ξέρει που θέλει να πάει και με αυτόν τον τρόπο εμπεδώνεται παγκοσμίως η νέα θέση της Ελλάδας, η οποία είναι μια θέση σοβαρότητας, ευθύνης και κυρίως με σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα μορφή οικονομίας, πολύ πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, και μέσα από την ανάδειξη αυτής της πολιτικής και τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής μας θα έλθουν και όλα τα άλλα που ζητάμε ως έθνος” κατέληξε στη συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.