Τάσιος για μέτρα Τσίπρα: «Καλώς τα κι ας άργησαν!»

Με θετική διάθεση υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο.

Ο επικεφαλής της ΠΟΞ, ωστόσο, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα, ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις στην κυβέρνηση για περαιτέρω ελαφρύνσεις.

«Καλώς τα κι ας άργησαν! Η επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, αλλά και η εξαγγελία για μείωση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 11% από 1/1/2020, είναι μέτρα που δικαιούμαστε απολύτως ως κλάδος, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να βάζουμε πλάτη για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση», δήλωσε αρχικά ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε:

«Θα συνεχίσουμε το διάλογο και θα πιέζουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα για περαιτέρω ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού ξενοδοχείου (μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους εργαζόμενους, κατάργηση φόρου διαμονής, χωροταξικό, ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κ.α.) ώστε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά του, για να εξακολουθήσει να έχει ο κλάδος πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη: «Δεν είναι σίγουρο αν θα εγκριθούν οι παροχές» σημειώνει το Reuters