Τέλος και με τη βούλα ο Ρέντσι από το Δημοκρατικό κόμμα της Ιταλίας

Παρελθόν από το Δημοκρατικό κόμμα της Ιταλίας αποτελεί από χθες το βράδυ ο Ματέο Ρέντις, ο οποίος αποχώρησε και… επίσημα από τη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Ο επίλογος της θητείας τους γράφτηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εθνικής διεύθυνσης των Δημοκρατικών.

«Παραιτήθηκα, όπως ήταν δίκαιο να κάνω έπειτα από μια ήττα», είχε γράψει λίγες ώρες νωρίτερα στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. Παρόλα αυτά έστειλε μήνυμα ανασύνταξης εξηγώντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του δεν το βάζουν εύκολα κάτω, προσθέτοντας: «Δεν θα αφήσουμε ποτέ το μέλλον σε άλλους».

Μετά την αποτυχία, η παραίτηση

Η παραίτηση Ρέντσι ήταν αναμενόμενη μετά το «κάζο» των δημοκρατικών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές όπου αναδείχθηκαν τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας τους.

Παρά την αποχώρηση Ρέντσι, ο προσωρινός γενικός γραμματέας των Δημοκρατικών, Μαουρίτσιο Μαρτίνα, δήλωσε ότι το κόμμα θα συνεχίσει να πορεύεται βάση του δικού του σχεδιασμού και πλάνου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Δήλωση που βάζει τέλος και στα σενάρια περί συμμετοχής τους στον κυβερνητικό συνασπισμός.

«Η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν έχουν κανένα άλλοθι τώρα. Πρέπει να πάρουν την ευθύνη να σχηματίσουν κυβέρνηση», δήλωσε ο Μαρτίνα στο Ansa.