Τέλος στα στοιχήματα για την «εκθρόνηση» της Μέι βάζει η William Hill

Η στοιχηματική εταιρία William Hill, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, σταμάτησε επ’ αόριστον, τα στοιχήματα που αφορούσαν τον χρόνο απομάκρυνσης της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το αξίωμά της.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη μετά τα σενάρια ότι η Μέι θα έρθει αντιμέτωπη με διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ενώ υπεραμύνθηκε του σχεδίου που συμφώνησαν τόσο η ΕΕ όσο και η Βρετανία, σε σχέση με τους όρους διεξαγωγής του Brexit.

«Μετά τη συνέντευξη Τύπου αργά χθες, σκεφτήκαμε ότι μάλλον η Τερέζα έσωσε τη θέση της, αλλά αυτό ίσως να μην ισχύει πλέον», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της William Hill Ρούπερτ Άνταμς.

«Είναι σχεδόν αδύνατον για εμάς να προβλέψουμε τι θα γίνει», δήλωσε ο Άνταμς τηλεφωνικά στο Reuters, εξηγώντας ότι λόγω της αβεβαιότητας, η εταιρία στοιχηματισμού δεν μπορεί να δώσει τιμές για τα διαφορετικά σενάρια. «Πιθανόν να προσφέραμε εντελώς λάθος τιμές», δήλωσε.

Ωστόσο, στην ιστοσελίδα Oddschecker, που συγκεντρώνει τις αποδόσεις των στοιχημάτων, ο ηγέτης των Εργατικών εμφανιζόταν σήμερα ως το φαβορί για να διαδεχθεί τη Μέι με πιθανότητες 5/1, με τον Τζόνσον και τον υπουργό Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με πιθανότητες 8/1. Αυτό υποδηλώνει ότι όσοι στοιχηματίζουν αναμένουν πως η διαδοχή θα γίνει μέσω γενικών εκλογών παρά μιας ανταρσίας στο Συντηρητικό κόμμα.