Τανζανία: Συλλαμβάνονται όλοι οι κάτοικοι ενός χωριού!

Στη σύλληψη όλων των κατοίκων του χωριού Νγκόλο στην Τανζανία θα προχωρήσει η αστυνομία, με την κατηγορία ότι κατέστρεψαν σκόπιμα σωλήνες ύδρευσης.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι κάτοικοι του Νγκόλο, ενός χωριού της νότιας Τανζανίας, πρόκειται να συλληφθούν με την κατηγορία ότι κατέστρεψαν σκόπιμα τους σωλήνες ύδρευσης που μετέφεραν νερό σε μια άλλη κοινότητα, στην περιοχή Μπέγια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο κυβερνήτης Άλμπερτ Τσαλαμίλα διέταξε την Τετάρτη “να συλληφθούν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, ανεξαρτήτως της κατάστασής τους ή της κοινωνικής θέσης τους”.

Η αστυνομία ανέπτυξε σήμερα πολλά οχήματα και άνδρες της για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους χωρικούς. «Διέπραξαν οικονομικό σαμποτάζ. Η κυβέρνηση δαπάνησε χρήματα, εγκατέστησε το δίκτυο που κατέστρεψαν! Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε» είπε ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας, Ούλριχ Ματέλ.

Το χωριό, που έχει περίπου 1.600 κατοίκους, βρίσκεται σε μια ζώνη όπου οι πηγές καθαρού νερού σπανίζουν.

Ο Ματέλ είπε ότι έχει στείλει στην περιοχή «αρκετά οχήματα, με καύσιμα και αρκετούς αστυνομικούς» για να εφαρμόσουν τη διαταγή.