Ταράζει τα νερά το deal 1,65 δισ. Μαρινάκη – Ross

Ένα τεράστιο deal του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Wilbur Ross ανακοινώθηκε την Τετάρτη (28/11), ικανό να… ταράξει τα νερά και να ανατρέψει τις ισορροπίες στη διεθνή ναυτιλία.

Συγκεκριμένα, η  Capital Product Partners L.P. (CPLP) συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη συγχωνεύει το στόλο τάνκερ της εταιρείας με την Diamond S Shipping του Wilbur Ross, υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, μέσω μιας συναλλαγής που αποτιμάται στα 1.65 δις δολάρια.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρία του Έλληνα επιχειρηματία προχωρά στη συνένωση μέρους του στόλου των δεξαμενόπλοιών της, που αριθμεί συνολικά 25 πλοία, με το στόλο της Diamond S Holdings L.P., δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, αριθμώντας συνολικά 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών.

Στη νέα εταιρεία και οι Καλογηράτος, Βεντούρης

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η CPLP θα διαθέσει 22 τάνκερς τύπου MR και τρία  Suezmax σε μία νέα εταιρία, η οποία με τη σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping, ενώ παράλληλα θα διανείμει τις κοινές μετοχές της νέας εταιρίας σε όλους τους μετόχους της CPLP.

Οι μέτοχοι της CPLP θα λάβουν premium περίπου 11% της καθαρής αξίας του στόλου, δεδομένου ότι η συγχώνευση αυτή επιτρέπει στην Diamond S να εισαχθεί άμεσα στο NYSE.

Στη νέα κοινή εταιρεία θα συμμετέχουν, πέραν του Ευάγγελου Μαρινάκη, και οι Γεράσιμος Καλογηράτος και Γεράσιμος Βεντούρης.

Βάσει της συμφωνίας, το Δ.Σ. της εταιρείας θα αποτελείται από επτά μέλη, τρία από τα οποία θα ορίζονται από την WR Ross & Co και δύο από την Capital.

Καλογηράτος: «Στρατηγικό βήμα για τη δημιουργία υπεραξίας»

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για αυτή την συγχώνευση με την Diamond S. Η συναλλαγή αυτή αντιπροσωπεύει ένα στρατηγικό βήμα για τη δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας και μας δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε τον τάνκερ στόλο μας με την Diamond S Shipping, η οποία διαθέτει άριστο μάνατζμεντ με εξαιρετική πορεία στον χώρο της ναυτιλίας», δήλωσε μετά το deal ο διευθύνων σύμβουλος της CPLP, Jerry Καλογηράτος.

Stevenson: «Δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους στόλους»

Από την πλερυά του, ο Craig Stevenson, διευθύνων σύμβουλος της DSS Holdings, δήλωσε:

«Ο οργανισμός μας είναι στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσει με την CPLP μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως. Η συναλλαγή αυτή θα λάβει χώρα σε μια πολύ καλή στιγμή στον κύκλο της αγοράς τάνκερς και θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους και υψηλότερης ποιότητας στόλους καθώς και μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες ναυτιλιακές εταιρίες στην αγορά. Ανυπομονούμε να εκμεταλλευτούμε την εξέχουσα εμπειρία και τη φήμη της CPLP, για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας».