φωτ. αρχείου

Ταυτοποίηση μελών συμμορίας διαρρηκτών – Είχαν ανοίξει 38 σπίτια

Στην ταυτοποίηση των δραστών σε πολυάριθμες περιπτώσεις διάρρηξης οικιών προχώρησαν οι αρχές.

Πρόκειται για (20) μέλη εγκληματικής οργάνωσης, (6) εκ των οποίων βρίσκονται κρατούμενοι δυνάμει ενταλμάτων προσωρινής κράτησης.

Η δράση τους εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όπου και διέρρηξαν συνολικά (38) διαμερίσματα κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2010 – Απριλίου 2018.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες είκοσι (20) άτομα (18 αλλοδαποί – 2 ημεδαποί) ηλικίας από 27 έως 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Διαρρήκτες με gadgets και τεχνογνωσία

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και απώτερο σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρήση εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και η εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών μεθόδων.

Η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.