«Ταχεία εφαρμογή του νόμου για την υιοθεσία και την αναδοχή» υπόσχεται η Θεανώ Φωτίου

Την ταχεία εφαρμογή του νόμου για την υιοθεσία και την αναδοχή υποσχέθηκε η Θεανώ Φωτίου στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής, Υιοθεσίας.

Παίρνοντας το λόγο η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμες τις πρώτες κοινές υπουργικές αποφάσεις. «Είμαι σήμερα εδώ, για να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στο Ε.Σ.Αν.Υ., σημαντικές προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς, εκπρόσωπους της δικαιοσύνης και ειδικούς στον τομέα της παιδικής προστασίας και να τους ευχηθώ καλή δουλειά, ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον παιδιά στα ιδρύματα και όλα να βρουν μία ζεστή αγκαλιά».

Δεσμεύτηκε επίσης ότι άμεσα θα γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα, ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής αποϊδρυματοποίησης των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτά.

Πως λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής, Υιοθεσίας

Το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής, Υιοθεσίας, αποτελεί συλλογικό, συμβουλευτικό όργανο, απαρτίζεται από 12 μέλη και τους αναπληρωτές τους και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι η εκπόνηση μελετών, ερευνών και πιλοτικών προγραμμάτων, καθώς και η αξιολόγηση των εφαρμοζόμενων πολιτικών υιοθεσίας και αναδοχής.

Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπρόσωπος της δικαιοσύνης, φορείς και υπηρεσιακοί, έχει οριστεί ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ