Ταχιάος: «Ανοιχτούς τους δρόμους για τη νεολαία στη Θεσσαλονίκη»

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους για τη νεολαία. Αυτό οφείλει να κάνει ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον «ATLAS TV» και κάλεσε τα παιδιά που ψηφίζουν, φέτος για πρώτη φορά, να καταλάβουν ότι οι εκλογές αφορούν στο μέλλον τους και ότι η επιλογή της ψήφου τους πρέπει να γίνει με σοβαρά κριτήρια.

Όταν ρωτήθηκε για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ήταν σαφής ότι θα υπάρξει συνεννόηση αλλά θα μπούνε και κανόνες, τονίζοντας ωστόσο πως «από την στιγμή που θα αρχίσει η εφαρμογή του νόμου θα είναι καθολική».

Για το μετρό

Ο Νίκος Ταχιάος σχολίασε την εξέλιξη του έργου της κατασκευής του μετρό λέγοντας ότι «είδαμε ένα βαγόνι του μετρό το οποίο ήρθε, μπήκε μέσα σε αυτό η τοπική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ, χαριεντίστηκε και εγκαινίασε την «ακινησία» καθώς πρόκειται για ένα ακίνητο βαγόνι πάνω σε ράγες που δεν υπάρχουν. Αυτό δείχνει χαρακτηριστικά τι επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη». Επεσήμανε επίσης ότι το μετρό είναι ένα έργο το οποίο πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εμφανίζεται ως υπέρμαχος τουχια

Ο Νίκος Ταχιάος έφερε και ως παράδειγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τον ΟΑΣΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι το πιο τραγικό παράδειγμα της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. Θέλει να εξαγοράσει την ανοχή των πολιτών, σε αυτόν τον άθλιο ΟΑΣΘ, με το να μην πληρώνουν εισιτήρια γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι μέσα στα λεωφορεία».

Ξεκαθάρισε, ότι δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να αναφέρεται στα συγκεκριμένα θέματα, «αν δεν είχα απέναντι μου την κα Νοτοπούλου η οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ περιγράφει τι έκανε ως υπουργός και τι έκανε ο κ. Τσίπρας. Από την στιγμή που είναι η βασική μου αντίπαλος οφείλω να της απαντήσω».

Αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των εκλογών κατέστησε σαφές ότι «μεταξύ Α’ και Β’ γύρου δεν πρόκειται να κάνω καμία συμμαχία με κανέναν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν η κα Νοτοπούλου δεν είναι στο δεύτερο γύρο, ο ΣΥΡΙΖΑ από το να είναι ηττημένος, θα προσπαθήσει να γίνει ρυθμιστής, άρα μισός νικητής και νομίζω ότι αυτό δεν το θέλει κανένας».

Δείτε επίσης: «Καθαρή νίκη στις 26 Μαΐου και πρόωρες εκλογές»