Ταχιάος: «Να ανατρέψουμε τις σοβαρές συνέπειες της Συμφωνίας» (vd)

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σε σχετικό video που ανήρτησε στα social media.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα» τονίζει την ανάγκη για κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων ώστε να ανατραπούν οι «σοβαρές συνέπειες» που προκάλεσε η Συμφωνία.

Παράλληλα, σημειώνει πως εάν οι Θεσσαλονικείς τον επιλέξουν ως δήμαρχο, δεσμεύεται «να κρατήσει ψηλά το φρόνημα και την υπερηφάνεια των Μακεδόνων, αλλά και να αποτρέψει έναν καταστροφικό διχασμό σε προδότες και πατριώτες».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Νίκος Ταχιάος:

«Είμαι ξεκάθαρα αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε οι ρίζες μου στο Κρούσοβο, ούτε τα βιώματα που μου μεταφέρθηκαν από μια γιαγιά που ήταν ζωντανή ιστορία, ούτε η γνώση του Μακεδονικού, μου επιτρέπουν να συμβιβαστώ με την κατασκευή της μακεδονικής ταυτότητας που απλόχερα ο κύριος Τσίπρας πρόσφερε στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Επειδή λοιπόν το μακεδονικό υπάρχει στο DNA μου, θέλω να είμαι πολύ μετρημένος και στα λόγια και στις πράξεις μου. Οι συνεργοί του κυρίου Τσίπρα σε αυτή την μεγάλη διπλωματική αποτυχία ξεκίνησαν την καριέρα τους σαν υπερπατριώτες για να την τελειώσουν ως ικέτες για μια υπουργική καρέκλα.

Οι σημερινοί Έλληνες πρέπει να εργαστούμε για την ανατροπή των σοβαρών συνεπειών της Συμφωνίας που είναι ήδη ορατές. Tο οφείλουμε στις γενιές των Ελλήνων και Μακεδόνων που έρχονται. Ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο άνθρωπος που θα έχει στα χέρια του το όνομα της σπουδαίας αυτής πόλης, οφείλει να κρατήσει ψηλά το φρόνημα και την περηφάνεια των Μακεδόνων, αλλά και να αποτρέψει έναν καταστροφικό διχασμό σε προδότες και πατριώτες. Αυτή είναι η δική μου δέσμευσή».