Τα γυρίζει ο Τραμπ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016

Αλλαγή στάσης από τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, μετά τα σφοδρά πυρά που δέχτηκε από τους συμπατριώτες του για όσα υποστήριξε μετά τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι, τα γυρίζει για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τώρα ισχυρίζεται ότι όντως η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές, αλλά «δεν επηρέασε» το αποτέλεσμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι εμπιστεύεται πλήρως και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποδέχεται το συμπέρασμά τους, ότι υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο.

«Σεβασμό στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες»

«Πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξη στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών – έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας πληροφοριών», τόνισε ο Τραμπ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για πιθανές μελλοντικές φορολογικές περικοπές.

«Αποδέχομαι τα ευρήματα των υπηρεσιών μας πληροφοριών ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, διατυπώνοντας το «σεβασμό» του σε αυτές τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ωστόσο σημείωσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών και ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να προστατέψει τις εκλογές για το Κογκρέσο του Νοεμβρίου 2018.

Τέλος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον.