Φωτ. αρχείου

Τα δάνεια των κομμάτων η νέα “Novartis”

Στα δάνεια των κομμάτων, τα οποία θα αντιμετωπίσει ως νέα «Novartis» επενδύει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αντιστρέψει το εις βάρος του πολιτικό κλίμα. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός βουλευτής Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι η δικαιοσύνη θα εξετάσει «τα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τα αδικήματα της απάτης στην υπόθεση των θαλασσοδανείων ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», ενώ έκανε λόγο και για «ηθική αυτουργία» των προέδρων τους.

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν εμπλοκή πολιτικών προσώπων

Σύμφωνα με τον ίδιο, που αφήνει να εννοηθεί ότι τα δάνεια των κομμάτων είναι η νέα “Novartis” είναι πολύ πιθανό «να έχουν αποτυπωθεί, με την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου των κομμάτων, μετά την αποστολή του σχετικού πορίσματος στον Άρειο Πάγο, εμπλοκές και πολιτικών προσώπων, που είχαν χρηματίσει βουλευτές, υπουργοί και κυρίως ταμίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Στο επίκεντρο οι κρατικές χρηματοδοτήσεις

«Η εμπλοκή αυτή», πρόσθεσε ο κ. Μπαλωμενάκης, «συνεπάγεται από το γεγονός ότι είχαν παραστήσει τα κόμματά τους αξιόχρεα ενώ δεν ήταν, γιατί χρωστούσαν ήδη από παλαιότερες αδειοδοτήσεις». Εξηγώντας  το σκεπτικό του σημείωσε ότι «εξ αιτίας αυτού και με τρόπο απατηλό και με ψεύτικες διαβεβαιώσεις, ότι δεν είχαν εκχωρήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, έπαιρναν καινούργια δάνεια. Αυτό έγινε το 2011, το 2012 και ενδεχομένως σε μέρος του 2013, σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».