Τα Σκόπια έσβησαν με το καλημέρα το «Βόρεια»!

Πριν καλά καλά… στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, τα Σκόπια προκαλούν, καθώς εξακολουθούν να αυτοαναφέρονται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στην Ελλάδα!

Κατά τα λοιπά, η ανακοίνωση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας συγχαίρει τους πολίτες των δύο κρατών για «την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη» που φέρει η Συμφωνία, ενώ κάνει λόγο και για «μακεδονο-ελληνική λύση»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σκόπια:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο-ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν».