ΙΝΤΙΜΕ

Τα χημικά διέλυσαν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (pics)

Η εκτεταμένη ρίψη χημικών, φαίνεται πως διέλυσε εν τέλει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, το οποίο έλαβε χώρα στη πλατεία Συντάγματος, με πλήθος κόσμου να απομακρύνεται από το σημείο, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί.

Όλα ξεκίνησαν, όταν περίπου γύρω στις 14:30, μια μικρή ομάδα των κουκουλοφόρων κρατώντας καδρόνια στα χέρια, αρχικά επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πετώντας προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό, ενώ στην συνέχεια οι αρχές, απάντησαν με ρίψη χημικών και με χρήση των γκλοπ, με τους διαδηλωτές να ανταπαντούν πετώντας φωτοβολίδες.

Διαδηλωτές, από τα μεγάφωνα, έκαναν λόγο για προβοκάτσια, καθώς και για ασύλληπτα μεγάλη ποσότητα χημικών, που έριξαν τα ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν την συγκεκριμένη ομάδα να κατευθυνθεί προς το κτήριο της βουλής.

Πλήθος διαδηλωτών, έπειτα από την εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο, προκειμένου να συνέλθουν, ενώ ήδη το πλήθος που βρίσκονταν στον Άγνωστο Στρατιώτη και στη λεωφόρο Αμαλίας, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το σημείο.

Ανάμεσα στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο σημείο, εκτυλίχθηκαν και λιποθυμίες πολλών διαδηλωτών κυρίως ηλικιωμένων.

Χώρος «πρώτων βοηθειών» το Μεγάλη Βρετανία

ΙΝΤΙΜΕ

Σε χώρο υποδοχής πρώτων βοηθειών μετατράπηκε ο κεντρικός χώρος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, όπου κατέφυγαν κυρίως μικρά παιδιά, προκειμένου να προστατευθούν από τα δακρυγόνα που έχουν μετατρέψει την ατμόσφαιρα στη πλατεία Συντάγματος, αποπνικτική.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να βρουν καταφύγιο και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στην πλατεία Συντάγματος ηλικιωμένοι καθώς και μικρά παιδιά.

Στο σημείο, ανάμεσα στους υπόλοιπους ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετέφερε με τα χέρια του δύο παιδιά μέσα στο Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή Φωτογραφιών INTIME: