Τσίπρας -Καμμένος σε «ασκήσεις» ισορροπίας

Να διαψεύσουν τα περί μεταξύ τους ρήξης επιχειρούν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος με τη σημερινή συνάντησή τους.

Οι κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν για να εξετάσουν -κατά την επίσημη εκδοχή- το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τουρκικές αρχές στον Έβρο και παραμένουν κρατούμενοι.

Τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνοντας ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος «σχεδιάζουν μαζί τις ενέργειες της κυβέρνησης και κάθε φημολογία περί ρήξης του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της ΝΔ για να αλλάξει τη δημόσια συζήτηση» όσον αφορά, κατά κύριο λόγο, την υπόθεση Novartis.

Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα πάει μέχρι τέλους

Χθες ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, διέψευσε τα περί ρήξης και κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Διεμήνυσε ότι η συγκυβέρνηση “θα πάει μέχρι τέλους” και ότι η μεταξύ τους σχέση είναι «μια σχέση έντιμη και δημόσια».

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική, που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα». Όπως διευκρίνισε, «ο καθένας έχει την πολιτική του αυτονομία και συγκυβερνούν, για να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό».

Για το θέμα των δύο στρατιωτικών ο κ. Καμμένος επανέλαβε εμφατικά ότι πρόκειται για ομηρία -χαρακτηρισμό από τον οποίο πήρε πρόσφατα αποστάσεις ο αν. υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει επιβάλει “σιωπητήριο” στους βουλευτές του.