Τζαβάρας: «Ήττα για το ελληνικό έθνος η συμφωνία των Πρεσπών»

«Ήττα για το ελληνικό έθνος» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έναν αγώνα να πείσει τον ελληνικό λαό, σε πείσμα των εθνικών του συμφερόντων, ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και δυστυχώς θεωρούν ότι θα είναι νίκη της κυβέρνησης αν περάσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται, είναι πως θα είναι μία ήττα για το ελληνικό έθνος και αυτή την ήττα θα έχουν υπογράψει όλοι αυτοί που παριστάνουν δήθεν τους σωτήρες, δήθεν τους πολιτικούς που έχουν την ικανότητα να λύνουν προβλήματα, τα οποία χρόνιζαν», ανέφερε στη συνέχεια ο βουλευτής Ηλείας και πρόσθεσε:

«Αλίμονο αν για όλα τα διεθνή προβλήματα που χρονίζουν, έρχονταν κυβερνήσεις σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα έλυναν με τόσο ελαφριά τη συνείδηση και καρδιά».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, εξάλλου, «ενώ το όνομα του κρατιδίου ήταν το πρόβλημα και όχι η γλώσσα του, ούτε η σχέση του με μία εθνική παράδοση των κατοίκων του, αυτά δυστυχώς τα “έλυσε” ο ΣΥΡΙΖΑ […] τη στιγμή που το πρόβλημα που οφείλαμε να διαπραγματευτούμε ήταν μόνο η επίλυση του ονοματολογικού, εμείς τους αναγνωρίζουμε και ως “έθνος μακεδονικό”».

Οι ενέργειες της ΝΔ

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όταν θα έλθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Τζαβάρας διευκρίνισε: «Το οπλοστάσιο το κρατάει και το χειρίζεται με πολύ μεγάλη ικανότητα και επάρκεια ο πρόεδρος του κόμματος και βεβαίως προσφέρεται και σε μια τέτοια περίπτωση».

Σχετικά με το χρόνο των εθνικών εκλογών, εξέφρασε την άποψη ότι «ήδη είμαστε σε προεκλογικό τοπίο και βεβαίως προκύπτει και από το ότι ο πρωθυπουργός κάθε βδομάδα σαν τον Άγιο Βασίλη φέρνει και κάτι στη Βουλή, αλλά δυστυχώς από ό,τι φαίνεται δεν τα κάνουν και καλά, γιατί ενώ στις υποσχέσεις και ψευδαισθήσεις παίρνουν άριστα, δυστυχώς στην υλοποίηση έχουν πολλά προβλήματα, γιατί όλοι οι ένστολοι είναι παραπονεμένοι, καθώς άλλα τους είχαν τάξει και ψίχουλα πήραν».