Πηγή: EPA/MICHAEL REYNOLDS από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η αλήθεια δεν είναι η αλήθεια»! Τάδε έφη Τζουλιάνι, δικηγόρος του Τραμπ…

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή (19 Αυγούστου 2018), όταν είπε ότι «η αλήθεια δεν είναι αλήθεια» – μια φράση που προκάλεσε κατάπληξη αλλά και χλευαστικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Τη φράση τη χρησιμοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, όπου ο Τζουλιάνι προσπάθησε να εξηγήσει για ποιον λόγο ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να καταθέσει στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του με τη Ρωσία.

Την επομένη, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης εξήγησε ότι προσπαθούσε απλώς να πει ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν διάφορες εκδοχές του ίδιου γεγονότος. «Όταν δύο άνθρωποι κάνουν εντελώς αντίθετες δηλώσεις, τότε έχουμε το κλασικό αίνιγμα του “αυτός είπε, αυτή είπε”», ότι δηλαδή κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος λέει την αλήθεια, έγραψε στο Twitter. «Κάποιες φορές, μια έρευνα εις βάθος μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια, κάποιες φορές όχι» πρόσθεσε.

Στο NBC εξηγούσε ότι δεν θα άφηνε τον Τραμπ να καταθέσει στον Μιούλερ «ώστε να παγιδευτεί και να τον ωθήσουν σε ψευδορκία». «Και όταν εσείς μου λέτε ότι θα έπρεπε να καταθέσει γιατί θα πει την αλήθεια και δε θα πρέπει να ανησυχεί, φυσικά και είναι παράλογο, επειδή πρόκειται για την εκδοχή της αλήθειας ενός προσώπου. Δεν είναι η αλήθεια» είπε.

«Η αλήθεια είναι η αλήθεια» σχολίασε τότε ο παρουσιαστής της εκπομπής Meet the press, Τσακ Τοντ.

«Όχι, δεν είναι η αλήθεια. Η αλήθεια δεν είναι η αλήθεια» απάντησε ο Τζουλιάνι.

Σχολιαστές, παρατηρητές και χρήστες του διαδικτύου δεν του χαρίστηκαν: «Η Δευτέρα δεν είναι η Δευτέρα» είπε ένας παρουσιαστής του CNN, ενώ ο Βρετανός κωμικός Τζον Όλιβερ παρατήρησε ότι «αυτό δεν είναι αποδεκτό για τον δικηγόρο του προέδρου» αλλά είναι απολύτως αποδεκτό «για ένα δευτεροετή φοιτητή φιλοσοφίας που μόλις δοκίμασε για πρώτη φορά στη ζωή του Μόλι», ένα είδος συνθετικού ναρκωτικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ