Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ- Τραμπ- Μακρόν με θέμα την Κίνα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να συζητήσουν για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας. Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, ο Τράμπ και η Μέρκελ συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο του «να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές πρακτικές της Κίνας και την υποτιθέμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας», δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Η πρόταση αυτή εντάσσεται όπως φαίνεται στον «εμπορικό πόλεμο» που έχει κηρύξει ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον της Κίνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε επίσης και το γεγονός ότι προχώρησε στην εντατικοποίηση της συνεργασίας με την Τουρκία στη Συρία στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μακρόν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Επίσης, επί τάπητος  τέθηκε και το θέμα των απελάσεων Ρώσων διπλωματών στο πλαίσιο των μέτρων εναντίον της Ρωσίας σχετικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πράκτορα Σκρίπαλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι χώρες στην Βρετανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Άνγκελα Μέρκελ, η καγκελάριος τάσσεται και αυτή με την σειρά της στο πλευρό της Βρετανίας όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση.