Τη Δευτέρα η συζήτηση για την υπόθεση έκδοσης του «Λίπους» στη Γαλλία

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση της υπόθεσης έκδοσης στην Γαλλία του Γεωργιανού που φέρεται ως ο αρχηγός της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και με το ψευδώνυμο «το λίπος».

Η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα αφού πρώτα απορρίφτηκε αίτημα αναβολής που υπέβαλλε η υπεράσπιση του εκζητούμενου, προβάλλοντας ανθρωπιστικούς λόγους που εστιάζονται στην κακή κατάσταση της υγείας του.

Ο ίδιος ο 57χρόνος, Λάσα Σουσανασβίλι, οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Το αίτημα αναβολής

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» τόνισε η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου για να υποστηρίξει το αίτημα αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Ακόμα οι συνήγοροι του «λίπους» ανέφεραν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του στη Γαλλία καθώς, τόνισαν, βρίθει λαθών και πλημμελειών.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής τονίζοντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ σε ότι αφορά τα προβλήματα υγείας του 57χρονου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης».

Μετά την απόρριψη τελικά του αιτήματος αναβολής, η ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε με την υποβολή αυτή τη φορά δικονομικών ενστάσεων, όπως για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου, κ.λπ. για το οποία το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί την ερχόμενη Δευτέρα.