Τι απαντά το υπ. Εργασίας στον Μητσοτάκη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Απάντηση στον πρόεδρο της νέας Δημοκρατίας αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχολιάζει τα όσα πει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά πως: « επανέλαβε, για άλλη μία φορά, την ίδια μονότονη υπόσχεση: Ότι δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αν έρθει στην κυβέρνηση. Αναρωτιόμαστε, αν η σκόπιμη αποσιώπηση απλών αριθμητικών δεδομένων συνεισφέρει στον πολιτικό διάλογο, αν η πλήρης διαστρέβλωση πραγματικών στοιχείων προάγει την πολιτική που αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας».

Και προσθέτει: «Θα επαναλάβουμε ότι “ξεχνά” το παρελθόν του. “Ξεχνά” ότι, το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ κάλυψε μόλις 70 χιλιάδες δωρεάν θέσεις voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε τρία μόλις χρόνια αύξησε τις δωρεάν θέσεις σε 119 χιλιάδες. “Ξεχνά” ότι, μέχρι το 2015, χιλιάδες παιδιά έμεναν εκτός δομών, απλούστατα γιατί δεν υπήρχαν βρεφονηπιακοί σταθμοί να τα φιλοξενήσουν. Βεβαίως, “ξεχνά” να πει ότι, το 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί με 15 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον δωρεάν θέσεις βρεφών και νηπίων. Τέλος, ξεχνά ότι, από το 2019, δρομολογείται η δημιουργία 1.800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών για 45.000 περισσότερα παιδιά» τονίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι είναι πολλά αυτά που “ξεχνά” ο κ. Μητσοτάκης, «αλλά το κατανοούμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κάναμε σε τρία μόλις χρόνια».

«Ας το εξηγήσουμε απλά στον κ. Μητσοτάκη, για να το καταλάβει και να το θυμάται: Τα παιδιά έμεναν εκτός δομών, γιατί δεν δημιουργούσατε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εμείς δημιουργούμε και, γι’ αυτό, αυξάνουμε τις δωρεάν θέσεις voucher», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.