Τουρκία, Σκοπιανό και δύο στρατιωτικοί στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Νετανιάχου

Θέματα διμερούς ενδιαφέροντος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους στο εμπόριο, τις επενδύσεις στον τουρισμό και την ενέργεια αλλά και άλλους τομείς.

Επίσης υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού EastMed, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη σημαντική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.

Και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Σ’  ότι αφορά τα περιφερειακά ζητήματα Νετανιάχου και Μητσοτάκης συζήτησαν για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ύστερα και από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτή.

Επιπλέον επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή ενώ παράλληλα υπήρξε και αναφορά στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις εξελίξεις στο σκοπιανό αλλά και για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές για πάνω από 100 ημέρες.