Το ΑΚΕΛ ζητά εξηγήσεις για την παρουσία Σαββίδη στην ορκωμοσία Αναστασιάδη

Εξηγήσεις για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην πρόσφατη τελετή εγκατάστασης του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην κυπριακή βουλή ζητά το ΑΚΕΛ.

Η σημερινή παρέμβαση του ΑΚΕΛ γίνεται στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων της Κυριακής στην Τούμπα, όπου το ντέρμπι ΠΑΟΚ -ΑΕΚ διακόπηκε οριστικά μετά την εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο -και μάλιστα με το περίστροφο στην τσέπη του παντελονιού του σε κοινή θέα!

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή ορκωμοσίας του Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου

Πώς προσκλήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης;

Όπως αναφέρει το bankwars.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε πως “το πρωτόκολλο της Βουλής ήταν πολύ αυστηρό εκείνη την ημέρα και έμειναν εκτός τελετής πολλά πρόσωπα. Είναι άξιον απορίας πώς προσκλήθηκε στην τελετή ο Ιβάν Σαββίδης και βρέθηκε και δίπλα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας”.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι “δεν μπορεί να σηκώνει κάποιος ένα τηλέφωνο και να εξασφαλίζει την παρουσία του σε μια τόσο σημαντική τελετή. Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλείται να διευκρινίσει ποιος τηλεφώνησε για να εξασφαλίσει θέση στον Ιβάν Σαββίδη”.