Το «απόλυτο πλήρως αυτόνομο living room» σε αυτοκίνητο ιταλικής σχολής

Η ιταλική φίρμα design που έγινε κυρίως γνωστή από το supercar Vulcano, επανέρχεται με ένα διαφορετικό concept το οποίο εστιάζει στην αποτύπωση του ιδανικού τετράτροχου ως «απόλυτο πλήρως αυτόνομο living room» για το μέλλον.

Το Nucleus όπως ονομάζεται αυτό το «απόλυτο πλήρως αυτόνομο living room» υπόσχεται αυτονομία επιπέδου 5, για αυτό και ο θάλαμος επιβατών στερείται τιμονιού, πεντάλ ακόμα και καθίσματος οδηγού προσομοιάζοντας περισσότερο σε ένα high-tech χώρο διαβίωσης παρά σε εσωτερικό αυτοκινήτου.

Χαρακτηριστικά αυτού του ιδιαίτερου τετάτροχου

Το μήκος του φτάνει τα 5,25 μέτρα και πλάτος 2,12 μέτρα με θηριώδεις τροχούς 26 ιντσών. Έτσι, το Nucleus υπόσχεται άνετη φιλοξενία σε έως και έξι επιβαίνοντες.

Χάρη στον ιδιόμορφο σχεδιασμό του που συνδυάζει γενναιόδωρες ποσότητες γυαλιού από τις οποίες αποτελούνται τα ανώτερα τμήματα του αμαξώματος, σε συνδυασμό με το ύψος των πλευρικών τμημάτων, οι επιβαίνοντες μπορούν να μετακινούνται με την «μέγιστη δυνατή ασφάλεια έχοντας απεριόριστη θέα».

Όπως και να έχει με τις επίσημες συστάσεις της ιταλικής φίρμας, το Nucleus αποτελεί καταφανώς μια σχεδιαστική μελέτη η οποία θα δώσει το «παρών» , που αλλού πέρα από την έκθεση της Γενεύης, επιχειρώντας να αποτυπώσει ένα αρκετά μακρινό μέλλον το οποίο απαιτεί πολλές την εκπλήρωση πολλών προϋποθέσεων πριν γίνει πραγματικότητα.