Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Ολλανδού να… αλλάξει την ηλικία του!

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα ενός 69χρονου που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει την… ηλικία του, επειδή, όπως υποστηρίζει, οι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα διακρίσεων.

Ο Εμίλ Ράτελμπαντ, που αυτοχαρακτηρίζεται «νεαρός θεός» και δηλώνει ότι αισθάνεται «σε κορυφαία φόρμα», ήθελε να αλλαχθεί η ημερομηνία γέννησής του στο διαβατήριό του: από 11 Μαρτίου 1949 να μετατραπεί σε 11 Μαρτίου 1969, να «ξανανιώσει» δηλαδή κατά μια ολόκληρη εικοσαετία.

Άφωνοι οι δικαστές

Το δικαστήριο της πόλης Άρνεμ δεν έκανε δεκτό αυτό το πρωτοφανές αίτημα που άφησε άφωνους τους δικαστές, μολονότι ο Ράτελμπαντ δήλωνε ότι είναι «απολύτως νόμιμο».

«Το δικαστήριο αναγνωρίζει την τάση που υπάρχει στην κοινωνία να αισθάνονται οι άνθρωποι για ολοένα και μεγαλύτερο διάστημα υγιείς και σε καλή φόρμα, αλλά δε θεωρεί ότι αυτό είναι ένα έγκυρο επιχείρημα ώστε να αλλαχθεί η ημερομηνία γέννησης» ανέφεραν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.

Ο γιατρός του Ράτελμπαντ ισχυρίζεται ότι η «βιολογική» ηλικία του πελάτη του είναι 40-45 ετών.

«Γιατί να μην επιλέξουμε την ηλικία μας;»

Ο 69χρονος είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υφίσταται διακρίσεις «στην αγορά εργασίας και στον έρωτα», όταν αποκαλύπτει την ηλικία του. «Σήμερα μπορούμε να επιλέγουμε τη δουλειά μας, το φύλο μας, τον πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό μας. Γιατί όχι και την ηλικία μας;» διερωτήθηκε ενώπιον των δικαστών.

«Ο κ. Ράτελμπαντ είναι ελεύθερος να αισθάνεται 20 χρόνια νεώτερος από την πραγματική ηλικία του και να ενεργεί αναλόγως. Όμως, η τροποποίηση της ημερομηνίας γέννησης θα εξαφάνιζε 20 χρόνια από τους φακέλους των ληξιαρχείων, προκαλώντας ανεπιθύμητες νομικές και κοινωνικές συνέπειες» εκτίμησε το δικαστήριο.