Το Κρεμλίνο διερευνά εάν οι ΗΠΑ θέλουν ουσιαστικές σχέσεις με τη Μόσχα

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως η Μόσχα επιθυμεί να καταλάβει αν η Ουάσιγκτον έχει την πολιτική βούληση να συνεργαστεί με την Ρωσία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο περιθώριο της αυριανής συνάντησης που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Γενεύη, του Αμερικανού συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον, με τον Ρώσο ομόλογο του Νικολάι Πατρούσεφ.

Μάλιστα, ο Πεσκόφ δήλωσε πως για αυτό το λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε σήμερα με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας με τα οποία συζήτησε την κατάσταση και τις βασικές αιτίες που προκαλούν τριβές στις σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον καθώς και την κατάσταση στην Συρία.

«Συνεχίζεται η επιδείνωση των διμερών σχέσεων, πρέπει να διερευνήσουν τα σημεία συνεργασίας, καθώς και να κατανοήσουν αν υπάρχουν τέτοια σημεία και αν οι συνομιλητές μας έχουν την βούληση για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Πεσκόφ, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα που θα συζητήσουν αύριο Μπόλτον και Πατρούσεφ, είπε ότι «τα ζητήματα είναι πολλά και είναι ζητήματα οξύτατα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πεσκόφ στις δηλώσεις του.