Το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Δημιουργούμε ένα νέο, σύγχρονο διοικητικό σχήμα αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και ευελιξίας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας σήμερα τη σύνθεση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας, που περιλαμβάνει τρεις παράλληλες κατηγορίες θέσεων ευθύνης και συγκεκριμένα επτά αντιπεριφερειάρχες περιφερειακών ενοτήτων, έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας και τρεις τομεάρχες, επίσης με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας. 

«Το σχήμα αυτό, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά εδώ, διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, έχουμε πια ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά περιφερειακές ενότητες. Αξιοποιούμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει καθεμία από αυτές. Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης, που μας επιτρέπουν να αθροίζουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου. Τρίτον, έχουμε τομείς αιχμής, στους οποίους εστιάζουμε τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας παράλληλα και τις δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες επενδύουμε, όπως μεταξύ άλλων το Κέντρο Πολιτισμού, το Film office και τα υποστηρικτικά Κοινωνικά Κέντρα» εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν ως αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακών Ενοτήτων διευκρίνισε ότι έγινε απόλυτα σεβαστή η βούληση και επιλογή των πολιτών, όπως εκφράστηκε στις κάλπες του Μαΐου, μέσα από την κατάταξη στη σταυροδοσία. Έτσι, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αντιπεριφερειάρχης αναλαμβάνει η Βούλα Πατουλίδου, στην Ημαθία ο Κώστας Καλαϊτζίδης, στο Κιλκίς ο Ανδρέας Βεργίδης, στην Πέλλα ο Ιορδάνης Τζαμτζής, στην Πιερία Σοφία Μαυρίδου, στις Σέρρες ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος και στη Χαλκιδική ο Γιάννης Γιώργος.

Αντίστοιχα θεματικοί αντιπεριφερειάρχες αναλαμβάνουν οι: Αθηνά Αηδονά ως Οικονομικών και Προγραμματισμού, Κώστας Γιουτίκας – Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πάρις Μπίλλιας-  Υποδομών και Δικτύων, Στάθης Αβραμίδης – Μεταφορών και Επικοινωνιών, Σωτήρης Μπάτος- Αγροτικής Οικονομίας, Χρήστος Μήττας- Δημόσιας Υγείας.
Τομεάρχης Τουρισμού αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Θάνος, Πολιτισμού η Κατερίνα Περιστέρη και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Δημήτρης Ασλανίδης. Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης αναλαμβάνει η Αθηνά Αηδονά.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων ανά περιφερειακή ενότητα, οι οποίοι θα ασκούν τις αρμοδιότητες τους στις περιφερειακές ενότητες όπου ανήκουν. Απευθυνόμενος στη νέα διοίκηση ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τα μέλη της να φανούν αντάξια της εμπιστοσύνης και της επιλογή των πολιτών, ώστε να μη χαθεί ούτε μία μέρα. 
Τόνισε ότι «όλοι μας κρινόμαστε αυστηρά, καθημερινά» και τους κάλεσε για σκληρή δουλειά «με συλλογικότητα, χωρίς ιδιοτέλειες και εγωισμούς, με ταχύτητα, συνέπεια, μεθοδικότητα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τα οποία σας ζητώ να μην παρεκκλίνουμε, με ανοιχτές πόρτες για όλους, με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».

Σ.Α.
 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.