Το παρασκήνιο της συμφωνίας της ΕΡΤ με τη Super League

Έδωσαν τα χέρια ΕΡΤ και Super League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και μάλιστα σε μια συμφωνία δύο ετών.

“Καλό καλοκαίρι και καλή τύχη”

Πως, όμως, μετά το “καλό καλοκαίρι και καλή τύχη” του Βασιλειάδη στον πρόεδρο της Λίγκας κ. Μπαταγιάννη, φτάσαμε στη συμφωνία των δύο πλευρών;

Ορισμένοι λένε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε ένα ακόμα… μέτωπο να αντιμετωπίσει. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διότι πρόβλημα θα υπήρχε να είχες αντιμετωπίσεις τους “μεγάλους” και όχι τους λεγόμενους μικρούς.

Ο Άρης με τον Παναθηναϊκό θα έβρισκαν αργά η γρήγορα τη λύση τους με τη Nova, κάτι που δεν θα ίσχυε για τον Ατρόμητο και την Λαμία, ή την Ξάνθη, τον Απόλλωνα και τον Παναιτωλικό. Όσο δηλαδή και να… φώναζε ο Ατρόμητος, δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην Κυβέρνηση.

Ο λόγος που ο Βασιλειάδης κινήθηκε αστραπιαία και ανταποκρίθηκε στην κρούση της Λίγκας, ήταν η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό ήταν το κλειδί. Το Epsilon TV κατέθεσε συγκεκριμένη οικονομική προσφορά στις ομάδες. Με εξαίρεση τον Άρη και τον ΠΑΟ οι άλλες 5 συμφώνησαν αμέσως.

Υπήρχαν, όμως, άλλες ΠΑΕ μέσα στη Λίγκα (σ.σ εκτός από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ) που δεν ήθελαν αυτή τη συμφωνία. Δεν ήθελαν τον Ιβάν Σαββίδη να ορίζει το τηλεοπτικό “παιχνίδι” και θεωρούσαν ότι υπήρχε θέμα ασυμβίβαστου.

Από την άλλη η Κυβέρνηση, της οποίας η σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση, πιέστηκε να επιστρέψει στο παιχνίδι και τελικά φτάσαμε σε συμφωνία.