Στο περίπτερο του ΔΣΘ ο υπ. Δικαιοσύνης

Θετικός στην προοπτική παραχώρησης του κτιρίου του ΙΚΑ Πύλης Αξίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ένα πάγιο αίτημα των δικηγόρων της πόλης για να υπάρξει αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών που στεγάζονται στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) στην 84η ΔΕΘ.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΔΣΘ Στάθη Κουτσοχήνα, που έθεσε το συγκεκριμένο θέμα της παραχώρησης, συνδέοντάς το – μάλιστα – με τη δυνατότητα διαμόρφωσης μίας πλατείας Δικαστηρίων που θα ενώνει το Δικαστικό Μέγαρο τόσο με το κτίριο του ΙΚΑ όσο και με τα παρακείμενα Διοικητικά Δικαστήρια, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως είναι «όντως μία καλή λύση για να δώσουμε τη δυνατότητα περισσότερων χώρων».

Σε ό,τι αφορά δε, τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του ΙΚΑ (πλέον ΕΦΚΑ), το οποίο γειτνιάζει με το Δικαστικό Μέγαρο, ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχει μία συζήτηση για το πού μπορούν να μεταφερθούν, ενώ βάζοντας στο «παιχνίδι» και το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και το δήμο Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι σε μία γενικότερη συνεργασία θα μπορούσε να βρεθεί λύση για την ανάπλαση της περιοχής των δικαστηρίων.

Για το παραπάνω θέμα τοποθετήθηκε κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που βρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη ανακούφισης του Δικαστικού Μεγάρου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει, ενώ τάχθηκε υπέρ της προοπτικής ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου και της ανάδειξης μίας περιοχής η οποία βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της Θεσσαλονίκης, δίπλα από το λιμάνι, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Στο μεταξύ, στο σημαντικό ρόλο του ΔΣΘ αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, κάνοντας λόγο για έναν καταξιωμένο επιστημονικό φορέα που συμμετέχει στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας. Ευχήθηκε δε, η φετινή παρουσία του ΔΣΘ με δικό του περίπτερο στην ΔΕΘ -για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του Συλλόγου πριν από 105 χρόνια- να στεφθεί με επιτυχία και η παρουσία του στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας να γίνει θεσμός.

Στην τελετή εγκαινίων βρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής.

Στ. Τ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.