Το ρόδι αυξάνει την τεστοστερόνη!

Η τεστοστερόνη, γνωστή και ως «ανδρική ορμόνη», ενισχύει την τριχοφυΐα και κάνει πιο βαθιά τη φωνή των ανδρών, ενώ παράλληλα αυξάνει τη σεξουαλική τους ορμή.  Η ίδια ορμόνη υπάρχει και στις γυναίκες σε χαμηλότερα όμως επίπεδα κάτι που επίσης  αυξάνει τη σεξουαλική ορμή και σε εκείνες ενισχύοντας ταυτόχρονα τα οστά και τους μύες. Πρόσφατα, όμως, ερευνητές συνδύασαν  την τεστοστερόνη με το ρόδι και τα οφέλη του.

Το ρόδι, σύμβολο της γονιμότητας στην ελληνική παράδοση, έχει αναδειχθεί ήδη σε ισχυρό αντιοξειδωτικό, ωφέλιμο για την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος.

Από την άλλη, και στα δυο φύλα η αύξηση της τεστοστερόνης βελτιώνει επιπλέον τη διάθεση και τη μνήμη και, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, ενδέχεται να βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και του τρακ εν όψει κάποιας σημαντικής δοκιμασίας.

Τι έδειξε η νέα αυτή έρευνα- μελέτη

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου έρχεται να δώσει στο ρόδι τον ρόλο του φυσικού αφροδισιακού, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία. Αυτό γιατί, σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, το ρόδι αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της αρτηριακής πίεσης 58 ανδρών και γυναικών ηλικίας 21 ως 64 ετών οι οποίοι έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό από ρόδι επί 15 ημέρες. Στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης όλων των εθελοντών είχαν αυξηθεί από 16% ως 30% ενώ παράλληλα, σε όσους πριν εμφανιζόταν αυξημένη, η αρτηριακή πίεση είχε μειωθεί σημαντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί μέτρησαν επίσης τα επίπεδα 11 συναισθημάτων – μεταξύ άλλων του φόβου, της θλίψης, της ενοχής, ντροπής και αυτοπεποίθησης – χρησιμοποιώντας μια επιστημονική κλίμακα. Στο τέλος της μελέτης είδαν ότι τα θετικά συναισθήματα των εθελοντών είχαν ενισχυθεί ενώ τα αρνητικά είχαν υποχωρήσει.