Το «τελευταίο αντίο» στον πρόεδρο του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο

Το «τελευταίο αντίο» είπαν σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς και φίλοι στον πρόεδρο του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, στα 60 του χρόνια, από ανακοπή καρδιάς.

Στην εξόδιο ακολουθία το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης βρέθηκε πλήθος κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο και επιμελητηριακό κόσμο, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννης Μυλόπουλος, καθώς και απλοί πολίτες που είπαν το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

«Φτωχότερη η Θεσσαλονίκη από την απώλειά του»

Σε δήλωσή του, ο Απ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι, «ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ήταν ένας εργατικός, αξιοπρεπής και κυρίως αποτελεσματικός άνθρωπος. Ένας στενός συνεργάτης μου. Η Θεσσαλονίκη μετά την απώλεια του είναι φτωχότερη». «Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπηρέτησε με συνέπεια τα κοινά από διάφορες θέσεις ευθύνης και ήταν πολύτιμος συνεργάτης σε όλες τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επίλυση των ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής», προσέθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η Θεσσαλονίκη χάνει ένα αξιόλογο μέλος της»

«Η Θεσσαλονίκη χάνει ακόμα ένα αξιόλογο μέλος της που προσέφερε ουσιαστικά στον επιχειρηματικό κόσμο», τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Επί προεδρίας του Π. Παπαδόπουλου, «το ΒΕΘ αναβαθμίστηκε σε θέση που του αξίζει ως σημαντικός θεσμός του επιχειρηματικού γίγνεσθαι», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρογοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης.