Το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει το «μπάχαλο» με τα αναδρομικά

Μπορεί να υπάρχουν καταγγελίες για λάθη, στρεβλώσεις και μειωμένα ποσά στα αναδρομικά των αποστράτων και συνταξιούχων, ωστόσο το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί «μπάχαλου».

Μάλιστα, κάνει λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης από τον Τύπο των προσπαθειών «αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο για τα αναδρομικά:

«Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του “ΕΘΝΟΥΣ”, προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας. Επί των συντάξεων αυτών προέκυψαν και τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν.

Η εξ’ ολοκλήρου καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι το πόσο ύψους τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που είχε προϋπολογισθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατεβλήθη στο συνόλου του την περασμένη Παρασκευή στους δικαιούχους.

Η αποκατάσταση αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση είναι γεγονός που δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλωθεί ούτε να υποβαθμιστεί όσες προσπάθειες και αν καταβάλει μερίδα του Τύπου».