Το «Χειμερινό Παραμύθι» του Βελιγραδίου παρουσιάστηκε στο ΕΕΘ

Το «Χειμερινό Παραμύθι του Βελιγραδίου», που καταλήγει στην προτροπή- σλόγκαν «Επιλέξτε το Βελιγράδι- Choose Belgrade», παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού της Σερβικής πρωτεύουσας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε το μεσημέρι στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης( ΕΕΘ).

Πρόκειται για μία σειρά 500 εκδηλώσεων, που διοργανώνονται σε ορίζοντα δύο μηνών στο κέντρο του Βελιγραδίου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ανάμεσα τους συναυλίες, υπαίθρια πάρτι, χριστουγεννιάτικο χωριό και παραστάσεις με εορταστικό χρώμα, που στόχο έχουν να προσφέρουν στιγμές χαράς και κεφιού στους επισκέπτες της πόλης.

Ο Μιχάλης Ζορπίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ΕΕΘ για την αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τους σέρβους φίλους να εργαστούν ώστε να βοηθηθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες των τουριστικών πρακτόρων για την αύξηση των επισκεπτών, τόσο προς το Βελιγράδι όσο και προς τη Θεσσαλονίκη. «Το Βελιγράδι είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός των Θεσσαλονικέων, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα περίπου 3.000 συμπολίτες μας θα βρεθούν εκεί. Οι σημαντικές επενδύσεις στα ξενοδοχεία αλλά και η ασφάλεια και εξυπηρέτηση που προσφέρει η πόλη, όπως και το στοιχείο της εγγύτητας αποτελούν τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της», είπε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ και κάλεσε τις αρχές των γειτόνων να βελτιώσουν την κατάσταση στα σύνορα, όπου εντοπίζονται μεγάλες καθυστερήσεις.

«Οι Έλληνες φίλοι»

«Περιμένουμε τους έλληνες φίλους, που είναι οι αγαπημένοι μας επισκέπτες», τόνισε ο Σλόμπονταν Ούνκοβιτς, που εκπροσωπεί στον Οργανισμό τους ξενοδόχους. Για συνεχή αύξηση του τουριστικού κύματος από την Ελλάδα, έκανε λόγο η πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Ντραγκάνα Γκλέσιτς, που διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι η χώρα αναπτύσσεται με ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Κώστας Γεωργάκος ανέλυσε τις πρωτοβουλίες για την καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στους φορείς των δύο χωρών. «Κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο Σέρβοι επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά μόνο 67.000 Έλληνες επισκέπτονται τη Σερβία. Ωστόσο, τα νούμερα αυξάνονται κάθε χρόνο και αυτό είναι ενθαρρυντικό», πρόσθεσε.

Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου και του ΕΕΘ συζήτησαν ακόμη τρόπους για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη του τουρισμού στις δύο πόλεις και συμφώνησαν να ξαναβρεθούν τον Ιανουάριο στο Βελιγράδι.