Το tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την 25η Μαρτίου (pic)

Ανάρτηση με… ελληνικό χρώμα από τον Ντόλαντ Τραμπ για την 25η Μαρτίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήρτησε στο Twitter, το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μία φωτογραφία του ιδίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, συνοδευόμενη με το μήνυμα «Χαρούμενη Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας».

Μάλιστα, το tweet του Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνει και ένα link, το οποίο οδηγεί στο μήνυμά του για τη σημερινή εθνική επέτειο της χώρας μας.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παραθέσει προς δύο ημερών δεξίωση στο Λευκό Οίκο, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «θα αντιμετωπίσουν μαζί οποιαδήποτε πρόκληση κι αν εμφανιστεί στο μέλλον».

«Όπως οι πρόγονοί μας, έτσι και εμείς θα αντλήσουμε δύναμη και από τους δεσμούς της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τις χώρες μας και διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. Και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Και είμαστε ενωμένοι στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σήμερα και για πάντα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Γιορτάζοντας την ελληνική ανεξαρτησία, θυμόμαστε την κοινή μας κληρονομιά. Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο ότι οποιαδήποτε πρόκληση κι αν εμφανιστεί στο μέλλον, θα την αντιμετωπίσουμε μαζί. Θα είμαστε όλοι μαζί, ως μέλη μιας μεγάλης κοινότητας εθνών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη χώρα μας ως τη «γενέτειρα της δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Δεν παρέλειψε, επίσης, να σημειώσει την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Οι πατέρες (της αμερικανικής δημοκρατίας) συμβουλεύτηκαν την σοφία των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών όταν έγραφαν το δικό μας Σύνταγμα. Ήξεραν τι έκαναν. Οι στρατηγοί, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν να βρίσκουν έμπνευση στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και σε όλη αυτή την πρωτεύουσα, από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το Μνημείο του Λίνκολν και τον όμορφο Λευκό Οίκο, βλέπουμε την μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υποστήριξε πως θα βρίσκεται για επτά ακόμα χρόνια στον Λευκό Οίκο, για να γιορτάζει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων. «Τιμούμε την ελληνική ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά», είπε σχετικά.