Το Youtube απαγορεύει τα βίντεο που προωθούν όπλα

Αυστηρότερη πολιτική σχετικά με τα όπλα πρόκειται να εφαρμόσει το Youtube Συγκεκριμένα, πρόκειται να απαγορεύσει τα βίντεο που δείχνουν την συναρμολόγηση όπλων ή την τοποθέτηση εξαρτημάτων πάνω στα όπλα που τους δίνουν μεγαλύτερη δυναμική.

Οι νέοι κανόνες, έρχονται μετά την κριτική που έχει δεχτεί η εταιρεία ιδιοκτησίας Google σχετικά με το περιεχόμενο που έχει τη δυνατότητα να ανεβάζει ο κάθε χρήστης. Πολλοί έχουν κατηγορήσει την πλατφόρμα ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα με ιδιαίτερη χαλαρότητα.

Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Youtube

Από την άλλη εκπρόσωπος του Youtube δήλωσε ότι συχνά κάνουν αλλαγές και προσαρμογές σε σχέση με τις πολιτικές τους, ενώ παράλληλα έχουν απαγορεύσει εδώ και καιρό την πώληση όπλων. Πρόσφατα όμως ενημερώσανε τους δημιουργούς των ενημερώσεων ότι θα απαγορευτούν βίντεο τα οποία προωθούν την πώληση ή την κατασκευή όπλων και εξαρτημάτων τους, όπως για παράδειγμα τα πυρομαχικά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η πλατφόρμα θα εφαρμόσει τις αλλαγές από τον ερχόμενο Απρίλιο. Η εταιρεία ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν απαγορεύει τα βίντεο επίδειξης όπλων.