Δραγασάκης: «Τρία δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις»

Τρία δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις θα δεσμευτούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης από το βήμα του 11ου περιφερειακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας διαβεβαίωσε ότι «όσο αυξάνεται η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και μειώνεται η φοροδιαφυγή τόσο θα αυξάνεται η δυνατότητα για πρόσθετες, στοχευμένες δράσεις στη φορολογία».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε επίσης ότι «πριν την κρίση τα φορολογικά έσοδα ήταν πολύ χαμηλά, ενώ φόρους πλήρωνε «όποιος ήθελε» και λιγότερο απ’ όλους οι πλούσιοι και έτσι η Ελλάδα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία.

 

Τη Βαλκανική Συνανάπτυξη προκρίνει ο Δραγασάκης

Ο Γιάννης Δραγασάκης εκτός από τις στοχευμένες φοροελαφρύνσεις επισήμανε την ανάγκη στήριξης της ιδέας της Βαλκανικής Συνανάπτυξης.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 υπήρξε μία ευκαιρία που χάθηκε. Σήμερα όμως δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία. «Δυστυχώς τα πράγματα πήραν διαφορετική τροχιά. Η ένταξη της χώρας μας στο ευρώ, το φθηνό χρήμα δημιούργησαν συνθήκες αλαζονείας και αντί μιας σχεδιασμένης συνανάπτυξης είχαμε μια άναρχη χρηματοπιστωτική επέκταση και όταν η κρίση ξέσπασε στην Ελλάδα κατέρρευσε. Επίσης, η Ελλάδα αντί να γίνει παράγοντας λύσης των προβλημάτων, δυστυχώς, έγινε μέρος του προβλήματος».