Τραμπ: «Έχουμε ήδη χάσει τον εμπορικό πόλεμο…»

«Έχουμε ήδη χάσει τον εμπορικό πόλεμο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας να υπερασπιστεί τους δασμούς που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η Ουάσιγκτον σε κινεζικά προϊόντα.

Μάλιστα θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή μπορεί να έχει ένα μικρό οικονομικό κόστος για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μακροπρόθεσμα ωστόσο θα δικαιωθεί καθώς η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Με το βλέμμα στο μέλλον ο Τραμπ

Θέλοντας να εξηγήσει την ατάκα “έχουμε ήδη χάσει τον εμπορικό πόλεμο”, ο Τραμπ σημείωσε πως: «Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξει καθόλου κόστος αλλά θα υπάρχει αύξηση 40% στις αγορές, 42%, επομένως μπορεί να χάσουμε λίγο από αυτό. Αλλά όταν τελειώσει θα έχουμε μια πολύ ισχυρότερη χώρα. Επομένως, μπορεί να δεχτούμε ένα πλήγμα, αλλά ξέρετε κάτι, στο τέλος θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί από αυτό» σχολίασε ο πλανητάρχης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης 77 WABC και στην εκπομπή «Bernie & Sid».

Η επίμαχη φράση Τραμπ, η οποία δεν ήχησε καθόλου καλά στην πλειοψηφία των Αμερικανών, ξεστομίστηκε μια ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να αρχίσει να μελετά την επιβολή επιπρόσθετων δασμών αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων εις βάρος της Κίνας.

Κίνηση η οποία κλιμακώνει περαιτέρω την έτσι και αλλιώς τεταμένη σχέση μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου.