Φωτογραφία Αρχείου

Τραμπ εναντίον αδελφών Κόουκ, κύριων χρηματοδοτών των Ρεπουμπλικανών

Σφοδρή αντιπαράθεση φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους αδελφούς Κόουκ, οι οποίοι αποτελούν ίσως και τους κύριους χρηματοδότες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η αντιπαράθεση φαίνεται πως ξεκίνησε, έπειτα από τις πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά του Αμερικανού προέδρου, σχετικά με την δυσαρέσκεια των Κόουκ για την πολιτική του, που αφορά τη μετανάστευση και κυρίως το εμπόριο.

Ο Τραμπ μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τους χαρακτήρισε «οπαδούς της παγκοσμιοποίησης», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αποτελούν «ανέκδοτο».

«Το δίκτυό τους είναι πολύ υπερτιμημένο, τους έχω νικήσει σε κάθε ευκαιρία», έγραψε πρωί-πρωί ο Τραμπ με οργίλο ύφος στο Twitter.

«Οι Αδελφοί Κόουκ, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, που έχουν γίνει ανέκδοτο στους πραγματικούς ρεπουμπλικανικούς κύκλους, είναι αντίθετοι στα ισχυρά σύνορα και στο ισχυρό εμπόριο. Ουδέποτε επεδίωξα την υποστήριξή τους επειδή δεν χρειάζομαι τα χρήματά τους ούτε κακές ιδέες», πρόσθεσε ο πρόεδρος κατηγορώντας τους δύο αδελφούς, τον Τσαρλς και τον Ντέιβιντ Κόουκ, που έκαναν περιουσία στη βιομηχανική χημεία, ότι θέλουν να προστατεύσουν μόνο τα συμφέροντά τους και να εμποδίσουν τη φορολόγηση των δραστηριοτήτων τους που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό.

Σημειώνεται πως η επίθεση αυτή, έρχεται μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, την ώρα που οι Ρεπουμπλικανοί επιζητούν την χρηματοδότηση από τους αδελφούς Κόουκ, προκειμένου να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.