Τραμπ: Επιβάλλει νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Νέους δασμούς επιβάλει σε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 200 δις. δολαρίων ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται έξι πηγές με γνώση επί του θέματος, η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για τους πρόσθετους δασμούς θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, εταιρείες και θεσμοί έχουν περιθώριο έως τις 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υποβάλλουν σχόλια και προτάσεις επί των προωθούμενων δασμών.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αποφασισμένος να ενεργοποιήσει αυτούς τους δασμούς, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, αξίας 50 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να προχωράει στην ενεργοποίηση ισόποσων αντιμέτρων.

Πάντως, μία δεύτερη πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, διευκρινίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής τις τελικές αποφάσεις.

Ένα ακόμη σενάριο, μάλιστα, το οποίο διακινείται, προβλέπει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει τους δασμούς την επόμενη εβδομάδα, με την ενεργοποίησή τους ωστόσο, να μετατίθεται για αργότερα.

Δείτε επίσης: Τραμπ: «Καλολαδωμένη μηχανή ο Λευκός Οίκος»