Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την παραίτηση της Νίκι Χέιλι

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνει ότι έκανε δεκτή την παραίτηση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΑ, Νίκι Χέιλι. Η τελευταία αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση της στα τέλη του έτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι η Χέιλι του είχε πει πριν από έξι μήνες, ότι ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο Οβάλ Γραφείο, της έπλεξε το εγκώμιο, τονίζοντας ότι έκανε εξαιρετική δουλειά και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει σε άλλη κυβερνητική θέση. «Μπορείς να διαλέξεις», της είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Χέιλι, πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, διέψευσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, μια φήμη που κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα. Αντιθέτως, είπε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Αναφερόμενη στο έργο της στον ΟΗΕ, είπε ότι μπορεί να μην αρέσει στις άλλες χώρες αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως το σέβονται.

Δεν ανακοίνωσε το διάδοχο της Χέιλι ο Τραμπ

Ο Τραμπ δεν ανακοίνωσε ποιος θα διαδεχτεί τη Χέιλι, περιορίστηκε μόνο να πει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που θα ήθελαν να αναλάβουν αυτή τη θέση. Σκοπεύει να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ