Τραμπ: Θα παρέμβω αν το υπ. Δικαιοσύνης και το FBI δεν αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμηνύει ότι αν το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI δεν «αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά» θα «παρέμβει» ο ίδιος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης με προεκλογικό άρωμα στην Ιντιάνα, προειδοποίησε την Πέμπτη ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI πρέπει «να αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να την κάνουν σωστά, τώρα», διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα παρέμβω εγώ».

Ο Τραμπ, που έχει επικρίνει επανειλημμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης γα τον τρόπο που χειρίζεται την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, υποστήριξε ότι η ηγεσία του είναι προκατειλημμένη εναντίον του ιδίου και του κόμματός του και «ο λαός έχει θυμώσει».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης μας και το FBI μας —οι ηγεσίες τους, διότι μέσα τους υπάρχουν απίστευτοι άνθρωποι— αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης μας και το FBI μας πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, και να το κάνουν τώρα», είπε ο Τραμπ. «Δεν ήθελα να ανακατευτώ, αλλά κάποια στιγμή αν δεν διορθώσουν τα πράγματα, αν δεν το κάνουν όπως πρέπει (…) θα επέμβω εγώ, θα αναμιχθώ αν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων δεν διευκρίνισε τι εννοούσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ