Φωτογραφία Αρχείου

Τραμπ κατηγορεί Google, Facebook, Twitter για προκατάληψη εναντίον του

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, επέστησε την προσοχή προς τους αμερικανικούς κολοσσούς της Google, του Facebook και του Twitter που δραστηριοποιούνται στο ιντερνέτ, υποδεικνύοντάς τους να είναι προσεκτικοί.

Ο λόγος όπως φαίνεται που οδήγησε τον Τραμπ να προβεί σε μια τέτοιου είδους κίνηση, φαίνεται να ήταν το γεγονός πως όταν ο ίδιος αναζητάει ειδήσεις σχετικά με τον ίδιο, συνήθως βρίσκει αρνητικές.

«Πιστεύω ότι η Google και αυτό που οι άλλοι κάνουν, αν δείτε τι γίνεται με το Twitter, τι γίνεται με το Facebook, καλύτερα να είναι προσεκτικοί, επειδή δεν μπορείς να κάνεις αυτό στους ανθρώπους», δήλωσε από το Λευκό Οίκο.

«Οπότε, πιστεύω ότι η Google, το Twitter και το Facebook, βαδίζουν σε μια πολύ επικίνδυνη περιοχή και πρέπει να είναι προσεκτικοί. Δεν είναι δίκαιο για μεγάλο μέρος του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τραμπ κατήγγειλε το γεγονός πως η Google κρύβει τα δημοσιεύματα των «δίκαιων μμε» αφού, κάνοντας αναζήτηση με τις λέξεις «Trump News», λαμβάνει «μεροληπτικά» αποτελέσματα και, στις περισσότερες περιπτώσεις, επικριτικές ειδήσεις για τον ίδιο. Από την πλευρά της η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων που ο πρόεδρος Τραμπ της επέρριψε.