Φωτογραφία Αρχείου

Τραμπ: «Με οποιονδήποτε τρόπο θα χτιστεί το τείχος»

Τείχος από τσιμέντο; Φράχτης από ατσάλι; Ο Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά νωρίτερα επανήλθε με αναρτήσεις του στο Twitter στο θέμα του εμβληματικού σχεδίου του, σε μια περίοδο που ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για τον προϋπολογισμό.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί, αλλά κατά διαστήματα και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνουν λόγο για έναν «φράχτη» στα σύνορα με το Μεξικό, με την ελπίδα ότι θα καταστήσουν το σχέδιό τους πιο αποδεκτό από τους Δημοκρατικούς και θα αποφύγουν μια νέα παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους.

Νωρίτερα το πρωί όμως, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η αλλαγή της ρητορικής δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό.

«Ας τα αποκαλούμε τείχη και να σταματήσουμε τα πολιτικά παιχνίδια», έγραψε στην ανάρτησή του, δείχνονας να απευθύνεται στους δικούς του πολιτικούς συμβούλους. «Το ΤΕΙΧΟΣ είναι ΤΕΙΧΟΣ», πρόσθεσε.

Ακολούθησε ομοβροντία μηνυμάτων στα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι οι Ρεπουμπλικανοί χάνουν τον καιρό τους με τη διαπραγμάτευση: «Οι Δημοκρατικοί (…) δεν θα αποδεσμεύσουν χρήματα για να οικοδομήσουμε το τείχος που χρειαζόμαστε απελπισμένα». Επανέλαβε επίσης ότι, «με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο», θα χτιστεί το τείχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που θα του επέτρεπε να παρακάμψει το Κογκρέσο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ