Ο Τραμπ ζητά να απελαύνονται οι μετανάστες «χωρίς δίκη»

Ανεβάζει τους τόνους στο μεταναστευτικό ο Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας να απελαύνονται αμέσως οι μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στις ΗΠΑ, χωρίς να κινούνται δικαστικές διαδικασίες.

Μετά την κατακραυγή -ακόμη και από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα- την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναίρεσε την πολιτική του χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους που συλλαμβάνονται στα σύνορα. Οι ενήλικοι παράτυποι μετανάστες συνήθως οδηγούνται στη φυλακή και παραμένουν εκεί μέχρι τη δίκη τους, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει πολλούς μήνες.

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τους μετανάστες «εισβολείς»

Αφότου υπαναχώρησε από την αρχική θέση του, πλέον ο Τραμπ έχει ανεβάσει τους τόνους, επικρίνοντας τους νόμους που αφορούν τη μετανάστευση, τόσο με αναρτήσεις στο Twitter, όσο και με ομιλίες του όπου συνέκρινε τους παράτυπους μετανάστες με εισβολείς που προσπαθούν να «ξεχυθούν» στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εισβάλουν στη χώρα μας. Όταν μπαίνει κάποιος, θα πρέπει αμέσως, χωρίς δικαστές και δίκες, να τον στέλνουμε πίσω εκεί απ’ όπου ήρθε. Το σύστημά μας είναι κοροϊδία για την καλή μεταναστευτική πολιτική, τον Νόμο και την Τάξη. Τα περισσότερα παιδιά έρχονται χωρίς γονείς», έγραψε την Κυριακή (24/6) στο Twitter και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισβάλουν στη χώρα μας. Ισχυρά σύνορα, όχι έγκλημα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, δεν έκανε κανέναν διαχωρισμό μεταξύ των ανθρώπων που φτάνουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο και των οικονομικών μεταναστών.

Με βάση την αμερικανική νομοθεσία, οι παράτυποι μετανάστες έχουν ορισμένα δικαιώματα και στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν απελαθούν οδηγούνται ενώπιον δικαστή που εξετάζει την υπόθεσή τους.