Φωτογραφία Αρχείου

Γερμανία: Ακροδεξιοί σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια κατά μεταναστών

Συνολικά σε έξι άτομα πέρασε χειροπέδες η αστυνομία της Γερμανίας σε Βαυαρία και Σαξονία, τα οποία φέρονται να είναι μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης και τα οποία σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια την Τετάρτη, κατά τον εορτασμός της επετείου της γερμανικής επανένωσης.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι γερμανικής καταγωγής ηλικίας 20-30 ετών και γνωστά μέλη των κύκλων νεοναζί, χούλιγκαν και σκίνχεντ της περιοχής.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις συλλήψεις στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα άτομα αυτά «επεδίωκαν έναν επαναστατικό στόχο, βασιζόμενο στις ακροδεξιές πεποιθήσεις τους και σχεδίαζαν βίαιες ένοπλες επιθέσεις εναντίον ξένων και πολιτικών αντιπάλων».

Η οργάνωση στην οποία συμμετείχαν οι ύποπτοι ονομάζεται «Επανάσταση του Κέμνιτς», μέλος της οποίας θεωρείται ότι είναι και ο 31χρονος Κρίστιαν Κ., ο οποίος συνελήφθη ήδη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η οργάνωση φέρεται να είχε επιχειρήσει να αγοράσει ημιαυτόματα όπλα, ενώ είναι ύποπτη και για την ρατσιστική επίθεση στο Σλόσταϊχ του Κέμνιτς πριν από δύο εβδομάδες. Τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες, οπλισμένοι με γυάλινα μπουκάλια, ειδικά προστατευτικά γάντια και συσκευή μετάδοσης ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να επιτέθηκαν και να τραυμάτισαν πολλούς μετανάστες, σε συνεργασία με βίαιους υποστηρικτές άλλων ακροδεξιών ομάδων. Σύμφωνα με τις γερμανικές ανακριτικές υπηρεσίες, η επίθεση αποτελούσε «δοκιμή» ενόψει της επίθεσης που σχεδίαζαν για την ερχόμενη Τετάρτη.