Φωτογραφία Αρχείου

Τροχονόμος έσωσε κοριτσάκι που έπεσε από τον 5ο όροφο

Σε ηρωίδα- δικαίως- αναδείχθηκε η τροχονόμος Τσεν Ζονγκπίνγκ στην επαρχία Γκουτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας, μετά τη θαρραλέα πράξη της να σώσει ένα κοριτσάκι που έπεσε από το παράθυρο του 5ου ορόφου.

 

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι βγήκε έξω από το παράθυρο ενός κτιρίου στην πόλη Καϊλί. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γονείς και γείτονες, έπεσε στο κενό.Την κρίσιμη στιγμή η Τσεν και ένας άλλος που βρισκόταν δίπλα της προσπάθησαν να το πιάσουν.

Πως σώθηκε το κοριτσάκι

 Για καλή του τύχη μία τέντα που υπήρχε στον τέταρτο όροφο επιβράδυνε την πτώση του παιδιού το οποίο βρέθηκε στα απλωμένα χέρια της Τσεν και στη συνέχεια, έπεσαν και οι δύο στο έδαφος. Τόσο η Τσεν, όσο και το κοριτσάκι διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε τραυματισθεί ελαφρά στο κεφάλι και είχε σπάσει ένα πόδι. Η Τσεν όμως κατά τη βίαιη πτώση στο έδαφος τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

 

Ευτυχώς λίγες μέρες μετά το συμβάν η Τσεν βγήκε από την εντατική μονάδα θεραπείας καθώς είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο. Από την άλλη πλευρά το κοριτσάκι πήρε αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο.

 

Αξίζει να σημειωθει ότι η τοπική κυβέρνηση επιβράβευσε την τροχονόμο χορηγώντας της 90.000 γιουάν (περίπου 14.100 δολάρια ΗΠΑ) για τη θαρραλέα πράξη της.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ