Τρόμος για Μέρκελ – Ήθελαν να πέσει το αεροπλάνο;

Το ενδεχόμενο για δολιοφθορά εξετάζουν οι Αρχές, σχετικά με το πρόβλημα που προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Άνγκελας Μέρκελ.

Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, που είχε προορισμό το Μπουένος Άιρες όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας G20, ο πιλότος του Airbus A340 εξέπεμψε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, αναφέροντας ότι τα συστήματα επικοινωνίας ήταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische Post, πληροφορίες της οποίας επικαλείται το Reuters, οι Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Ο πιλότος του κυβερνητικού αεροσκάφους αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.

«Σοβαρή βλάβη»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για την «περιπέτειά» της, η Μέρκελ σημείωσε πως υπήρξε μία «σοβαρή βλάβη». «Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης», είπε ανακουφισμένη.

Η καγκελάριος πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο της Βόννης και σήμερα το πρωί αναχώρησε για τη Μαδρίτη, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς, όπου θα επιβιβαστούν σε άλλη πτήση για τη πρωτεύουσα της Αργεντινής. Δεν θα καταφέρουν να παραβρεθούν στην τελετή έναρξης της Συνόδου.

Η γερμανική εφημερίδα ενημέρωσε πως η κυβέρνηση ερευνά το κατά πόσο υπάρχει δόλος πίσω από τη βλάβη, ωστόσο οι πηγές που μίλησαν στην Rheinische Post, σημείωσαν πως η έρευνα θα κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας τόνισε πως «καμία ένδειξη σαμποτάζ» στο αεροσκάφος που μετέφερε την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ και τον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Μπουένος ‘Αιρες.