Τσίπρας για πρόωρες εκλογές: «Κάντε κανένα μπάνιο»

Απάντηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ερωτώμενος για το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, εκείνος απάντησε… «κάντε κανένα μπάνιο».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδουρου ενόψει ΔΕΘ, ολοκληρώθηκε υπό το κλίμα τόσο των σεναρίων για εκλογές, όσο και της συζήτησης που γίνεται για παρεμβάσεις σε μεσαία και ασθενέστερα στρώματα αλλά και στις συντάξεις.

Στο επίκεντρο της τρίωρης συνεδρίασης βρέθηκαν τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η οικονομία και οι δυνατότητες που προσφέρονται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρουν πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Από τον Αύγουστο τα «σπουδαία»

Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά -σημείωναν οι ίδιες πηγές- όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Πυρετώδεις είναι όπως φαίνεται ήδη οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, από τις 21 Αυγούστου και μετά, ούτως ώστε η κυβέρνηση να «πανηγυρίσει», την έξοδο από τα μνημόνια.

Στο τραπέζι των σχεδίων είναι το Καστελόριζο που φαίνεται να έχει κλειδώσει, κυρίως για συμβολικούς λόγους. Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο.

Στην Αθήνα, η φιέστα της κυβέρνησης, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Στόχος μάλιστα της κυβέρνησης είναι να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ενδεχομένως και πρωθυπουργοί.