Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Βιώσιμη λύση» (vd)

Στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για το σκοπιανό ζήτημα βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τις συζητήσεις που υπήρξαν στη Σόφια με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει μία βιώσιμη λύση.

«Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Υπερασπιζόμαστε μια εθνική γραμμή που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες και είναι είναι κτήμα της μεγάλη πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως εκείνων που έχουν διαχειριστεί μεγάλα θέματα. Θέλουμε να έχουμε μια λύση βιώσιμη που θα αντέχει στον χρόνο, δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις και υπερασπιζόμαστε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις».

«Απαιτείται συναίνεση όλων»

Για συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, παρά τις διαφορές που δεδομένα υπάρχουν, μίλησε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την ενημέρωση, τόνισε: «Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν τις διαφορές όμως στα εθνικά θέματα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να αντέχουν στον χρόνο και για να έχει και η Ελλάδα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη».